Kiinnostava kommentti on tämän tekstin yhteydessä. Mutta mistä saisin permalinkit tietooni? Joillakin blogeilla niitä tarjoillaan auliisti kommentointikohdan vieressä. Näissä ei näy. Tuosta äskeisestä blogista pääsee mielenkiintoiseen entisen uskonnonuhrin blogiin. Vaikuttaisi siltä, että hänelle Jumala ei ole valjennut hyvänä ja auttavana Isänä vaan lähinnä muiden uskovaisten kautta toimivana pelottelijana, tuomitsijana sekä seksin vääristelijänä. Niinpä Leegio pyrkii pelastamaan tämän maailman omilta peloiltaan. Kieltämällä Jumalan hän pelastuu Helvetiltä, sillä jos ei ole olemassa Jumalaa, niin ei ole olemassa sitä toistakaan...;)

Leegio selitti kovasti jotain esiaviollisen seksin kieltämisen katkeruudesta ja viittasi nykypsykologiseen tietämykseen. Hän ei ehkä tajunnut ottaa huomioon sitä, että psykologiassa on useita tekijöitä, useita teorioita ja monia tulkintoja. Teorioista harvat pitävät useaa seksikumppania enemmän tai vähemmän huonompana kuin kestävää parisuhdetta. Pitkään kestävä kumppanuus vahvistaa ihmisen identiteettiä -olettaen tietysti, että parisuhde on kunnossa. Rikkinäinen suhde voi vahingoittaa ihmistä, mutta suhteen lakkauttaminen ei välttämättä paranna. Sen sijaan pahoinvointi pitää ottaa vakavissaan ja lähteä rakentamaan eheämpää suhdetta, jolloin pariskunnan yhteiselämä kohentuu kriisistä selviämisen myötä.

Niin varmasti kuin ns."uskovat" teinit tuntevat ns. "maailman" härskit vitsit, niin sama seksuaalinen jännite se on "maailman" mukuloilla kuin "uskovienkin". Ei teinien seksuaalisuus siitä kevene,vaikka uskonnollisuus vaihtuisikin maailmallisuuteen. Kovat ne on odotukset joka tapauksessa ja paneita asetetaan sitten taidon ja tietämyksen alueille kohtuullisuutta enemmän. Teini-iän ahdistukseen paras lääke on tasapainoinen lapsuus -uskontokunta ei yksinään ehdollista sitä suuntaan eikä toiseen.